Menu

ogłoszenie bezpłatne

 

Na niedzielny obiad - tradycyjnie makaron. Ale jaki! Podaje Emilia

 

zielony makaron sojowy 6 CustomSojowe makarony

Są pyszne, zdrowe, a do tego ciekawie wyglądają. Smakują trochę inaczej niż zwykłe makarony, są sycące i pasują do różnych składników. Poniżej dwa przepisy na obiady z takimi makaronami ? z zielonej i z czarnej soi. Polecam, bo to naprawdę smaczna alternatywa dla zwykłych makaronów, w dodatku są to posiłki, które przygotowuje się ekspresowo.
Makaron z zielonej soi z bazyliowym pesto

Makaron sojowy okazuje się być kolejną pyszną rzeczą, która urozmaici codzienne posiłki. Niewiele w nim tłuszczu i węglowodanów, za to mnóstwo białka, błonnika i żelaza. Z własnoręcznie przygotowanym, bazyliowym pesto komponuje się znakomicie, a do tego ugotowanie takiej potrawy trwa kilkanaście minut :)

zielony makaron sojowy 7 CustomSkładniki: ( na dwie porcje)

200 gramów makaronu z zielonej soi
doniczka świeżej bazylii
pół szklanki oliwy z oliwek
duży ząbek czosnku
ćwierć cytryny
kilka oliwek
odrobina sera feta
sól
pieprz


zielony makaron sojowy 3 CustomPrzygotowanie jest naprawdę bardzo łatwe. Do blendera wlewamy oliwę, wrzucamy listki bazylii, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Blendujemy przez chwilę. W tych składników wychodzi około pół szklanki pesto.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu - około 3- 5 minut.
Makaron przecedzamy i przekładamy na talerze. Dodajemy pesto, dokładnie wybierając je z blendera. Przybieramy danie oliwkami i pokruszonym serem. Smacznego! :)


makaron sojowy 27 CustomMakaron z czarnej soi z pomidorami

Składniki na obiad dla dwóch osób - plus repeta :)

200 gramów makaronu z czarnej soi
3 duże pomidory
2 jajka
garść pestek dyni
sól
pieprz


makaron sojowy 7 Custom
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

Na patelni prażymy pestki dyni, dolewamy odrobinę oleju rzepakowego i dorzucamy pokrojone w plastry pomidory.

Dusimy je przez chwilę. Ugotowany makaron przecedzamy i wrzucamy na patelnię. wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz, przykrywamy i smażymy przez chwilę. Całość dokładnie mieszamy.

Można jeść :)

Zaloguj się, by skomentować
Powrót na górę

Kultura

Polskie portale

INSTYTUCJE

Follow Us